25 oktober 2022

Kruispoortlezing 30 oktober 2022 om 14.00 uur

Geschreven door jankaat

De zoektocht naar zingeving en een krachtige levenshouding in een kwetsbare wereld”
door Claartje Kruijff

In deze Kruispoortbijeenkomst zal door Claartje Kruijff een lezing worden gegeven over haar boeken “Leegte achter de dingen” en “Stevig staan in een kwetsbare wereld”.

In haar boek “Leegte achter de dingen” schrijft zij hoe zij na jarenlang werkzaam te zijn als consultant in de Londense City zich realiseerde dat ze de diepgang in haar bestaan miste. Ze besloot van de zoektocht naar de zin van het leven haar beroep te maken en theoloog te worden.
In haar boek behandelt zij grote en kleine levensvragen over ‘zin en zijn’, waarmee zij in haar eigen leven en in haar werk te maken krijgt.
Op een open en kwetsbare manier doet Claartje verslag van haar poging betekenis te vinden in het leven en laat ze nadenken over wat je nu echt belangrijk vindt, in relaties, in je werk en in het grotere geheel.

In haar boek “Stevig staan in een kwetsbare wereld” schrijft Claartje Kruijff over het belang van een leven in verbinding en het besef dat ons kleine persoonlijk verhaal is ingebed in een groter verhaal. Het gaat over het belang van een krachtige levenshouding. Hoe vind ik mijn plek in het grotere geheel? Wat is mijn betekenis? Hoe blijf ik overeind in deze veeleisende wereld? Mensen kunnen zich verloren voelen, richting en houvast missen en de verbinding met zichzelf en de ander kwijtgeraakt zijn. Zij geeft aan dat stilstaan in een onzekere en verwarrende wereld, vraagt om moed en veerkracht.

Claartje Kruijff is predikant bij de Remonstrantse Geertekerk in Utrecht nadat ze een groot aantal jaren heeft gewerkt als voorganger bij de oecumenische Dominicuskerk in Amsterdam.
In 2017 is ze Theoloog des vaderlands geweest en is verder bekend van diverse radio en televisie interviews.

Van harte welkom op 30 oktober, entree € 5,- incl. koffie en thee
Namens de taakgroep Kruispoort
Aad van der Tas

Gerelateerd