Trouwen, rouwen en doop

Trouwen

15588642712_b4b9b84e83_bZij, die willen trouwen of hun levensverbintenis willen laten inzegenen, kunnen hierover contact opnemen met: Ds. Lense Lijzen (lensejlijzen@gmail.com).

Het inzegenen van een huwelijk of relatie voor partners van het zelfde geslacht is voor remonstranten eveneens een vanzelfsprekende zaak.
Tevens is ons kerkgebouw door de Gemeente Krimpenerwaard aangewezen als officiële trouwlocatie voor burgerlijke huwelijken.

 

 

Doop

4328990402_6e4897d743_bDe Remonstrantse Kerk kent de kinder- en de volwassenendoop. Ouders die hun kind willen laten dopen, geven uitdrukking aan hun dankbaarheid voor het geschenk, dat hun kind is en nemen zich voor hun kind in aanraking te brengen met het geloof. Het kind behoort door de doop tot de algemene Kerk van Christus, het is echter niet automatisch lid van de Remonstrantse Broederschap geworden. De keuze om lid te worden van een kerkgenootschap kan immers alleen door een volwassene gemaakt worden. Het kind heeft er recht op om die keuze later zelf te maken. Indien u uw kind wilt laten dopen, kunt u contact opnemen met Ds. Lense Lijzen (lensejlijzen@gmail.com).

 

 

Overlijden
Casket of D's dad. My lapel flower.“Waar het leven kwam, komt ook de dood. Hij breekt het kostbare leven af. Hij komt verwacht of onverwacht”. Deze woorden zijn ontleend aan een bekende remonstrantse rouwtekst.

Indien gewenst, is het mogelijk een rouw- of gedachtenisdienst door onze predikante te laten leiden, al dan niet in onze eigen kerk. U kunt hierover contact opnemen met Ds. Lense Lijzen (lensejlijzen@gmail.com).