14 september 2021

Kijktip: remonstrantse gemeente Twente op televisie

Geschreven door Redactie
Actueel Foto: EO Kijktip: remonstrantse gemeente Twente op televisie

De remonstrantse gemeente Twente komt uitgebreid in beeld in het tv-programma ‘Zie je zondag’ van de EO. Kijk maar op 26 september, 10 oktober en 17 oktober, steeds om 9.20 uur op NPO 2. Elke uitzending duurt 25 minuten. Marleen Stelling kijkt in dat programma binnen bij de verschillende protestantse kerken die ons land rijk is. Van traditionele plattelandskerk tot stadse migrantenkerk. Conservatief, vrijzinnig, ingetogen of uitbundig: wie zijn die mensen die elkaar elke zondag blijven opzoeken? Wat vinden ze bij elkaar?

Per aflevering worden twee gemeenteleden uit gemeente Twente geportretteerd met hun levensverhaal en wat de kerk/het geloof daarin voor hen betekent. Daarnaast komen in elke uitzending fragmenten van de Pinksterdienst waarin Wernand Nijenhuis (46) lid is geworden én is gedoopt.

En er komen steeds passages langs van het interview dat Marleen Stelling met predikant Kirsten Slettenaar hield. De vragen gingen vooral over wie de remonstranten nu eigenlijk zijn en wat vrijzinnigheid inhoudt.

Lees meer

 

Over Redactie

Redactie

De redactie van Remonstranten.nl bestaat uit Annemarie Gerretsen, Liesbeth Orthel en Michel Peters. Zij opereren vanuit het Landelijk Bureau in Utrecht en komen wekelijks bij elkaar om voor jou de meest actuele, inspirerende, verdiepende en/of remonstrantse blogs te publiceren. Voor tips kun je het contactformulier gebruiken.

Gerelateerd