6 februari 2017

Persbericht

Geschreven door Jasper Sevenhuijsen

Schoonhoven, 5 februari 2017

ORGANISTENJUBILEUM REMONSTRANTEN SCHOONHOVEN

Onlangs werd door de Remonstrantse gemeente Schoonhoven op feestelijke wijze aandacht besteed aan een jubileum van twee trouwe organisten. Wim Voorrips vierde zijn 40-jarig en Aart Burger zijn 25-jarig jubileum als organist bij deze kerkelijke gemeente in de zilverstad.

Predikante Roos Ritmeester zetten beiden volop in het licht en memoreerde dat organisten – in tegenstelling tot kerkenraden en dominee’s – een constante factor zijn bij de tweewekelijkse diensten.

 

Bescheidenheid, dienstbaarheid, dankbaarheid en levensvreugde kenmerken beide musici, aldus de predikante, die ook diverse persoonlijke zaken aan uit het leven van de jubilarissen aanhaalde tijdens een toespraak.

Zo heeft Wim Voorrips naast het orgelspel nog een andere grote hobby namelijk treinen en is ook zanger bij zeemanskoor Recht zo die Gaat. Wim verzorgt ook het organistenrooster voor het gehele jaar.

Aart Burger begon al op zijn 5e jaar met orgelles en kon eerder noten lezen dan teksten. Het orgelspel leerde hij zich als autodidact zelf aan. Zijn manier van spelen tijdens een kerkdienst leidde tot de opmerking van de predikante dat het soms wel lijkt of de Heilige Geest tweemaal waait in de dienst.

 

Ook Aart is maatschappelijk erg betrokken.

Namens de kerkenraad en de hele Remonstrantse gemeente overhandigde Roos Ritmeester beide jubilarissen als teken van grote dankbaarheid een uniek cadeau in de vorm van een grote chocolade maquette van het kerkgebouw aan de Kruispoortstraat in Schoonhoven. Beide organisten waren zichtbaar geraakt door dit mooie gebaar.

Uiteraard hopen de Remonstranten Schoonhoven nog vele jaren te mogen genieten van hun fraaie orgelspel.

Gerelateerd